emma

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Deň ako každý

no celkom neobyčajný

 Deň, keď máš chuť vypnúť telefón alebo ho aspoň tvrdo a dôrazne odignorovať - stáva sa to všetkým - už keď ráno vystrčíš nos z pod paplóna, vieš, že je tu - obyčajný, celkom zbytočný deň...nepomôže ani silná káva, ani bodkovaný hrnček (lebo ráno robí deň...), pohľad na dážď za oknom už nepovzbudí vôbec. Svet plače a ty máte chuť plakať  tiež.

Ale predsa vstaneš z postele, poobzeráš sa, pohľad na známe predmety ťa snáď trochu vzpruží...ak ťa neotrávi celkom...sprcha nezmyje ten zlý nepopísateľný pocit, ale aspoň donúti telo začať ako tak fungovať.

Sebecky si myslíš - cestou do práce - že dnešok je zbytočný a najlepšie by bolo ho úplne preskočiť, vymazať...a vôbec ťa nenapadne, čo tento deň znamená pre iných...pre matku, ktorá prvý krát drží svoje dieťa, pre prváčika a jeho včeličky, pre dievča s veľkými očami a plachým pohľadom - dnes sa z nej stala žena...

A ani netušíš, čo tento deň bude znamenať pre teba, keď kráčaš so zachmúreným výrazom v tvári a nevidíš, ako sa ľudia na teba usmievajú - známi aj neznámi - nechceš to vidieť...je to na tebe...spraviť si deň, na ktorý budeš myslieť s úsmevom, lebo to sa dá...len otvoriť oči a spraviť deň...pre seba...pre všetkých...iný, celkom neobyčajný deň.


free | stály odkaz

Komentáre

  1. emma
    to si povedala pekne... naozaj som si doteraz neuvedomila, ze ked ja mam naladu pod psa, ini ju mat nemusia. a ze ked sa na svet pozriem trochu optimistickejsie, hned mi bude lepsie a mozno zazijem nieco, v co by som inak ani nedufala... dakujem
    publikované: 18.04.2006 16:21:05 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    da sa spravit kazdy den neobycajnym
    publikované: 21.04.2006 21:38:39 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014